2011. december 27., kedd

Eredeti „Hermle” zenélő kandallóóra - Jelenlegi ára: 25 900 Ft

Esztétikailag és technikailag újszerű állapotú, a múlt század közepe táján gyártott, német készülék. Rézszerkezet, függesztett billegőkerekes időzítéssel. Art Deco stílusú, magasfényű fadoboz. A Westminster dallam negyedét, felét, háromnegyedét üti negyed-, fél-, ill. háromnegyedkor. Órakor a teljes dallam, majd az órának megfelelő számú háromhangú gongütés hangzik. A hangadás egy hátra kivezetett kis kar elfordításával szüneteltethető. Az előlap réz márkafelirata Hermle. Az óraszerkezet hátsó szerelőlapjába jobbra lenn a 62 szám alatt a Franz Hermele und Sohn óragyár stilizált órás FHS GERMANY emblémája, lejjebb a 340-020 típusszám van beütve (gravírozva). A ma is működő gyárat 1922-ben alapították Gosheimben. Az eredeti, háromnyelvű, kétoldalas használati utasítás másolata és a magyar fordítás is mellékelve. A hátsó ajtón a belülről felszerelt kulcstartóban kapott helyet a felhúzókulcs. Egy felhúzással egy hetes működés. Befoglaló méretek: szélesség 57cm, magasság 22cm, mélység 15, 5cm. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.
Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, ezért nem tudok garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belüli esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.
Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! Az ár plusz 1990 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, törékeny csomagként, tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.


Jelenlegi ára: 25 900 Ft

Az aukció vége: 2011-12-14 16:30
. Eredeti „Hermle” zenélő kandallóóra - Jelenlegi ára: 25 900 Ft